De Geschiedenis van het pand gaat terug tot 1788. In dat jaar wordt op de hoek van de Jonkheer Ramweg en de Wickenburgselaan een woonhuis gebouwd door Dirk Bleekman. In 1869 wordt het woonhuis vervangen door een nieuw pand. In 1880 wordt A. Kruijff huurder en hij exploiteert er een timmerwerkplaats annex café. Hij voert de naam ‘’ De Zwaan’’ in. Vanaf 1886 blijft familie De Valk het café drie generaties lang uitbaten. Vanaf 1978 tot 2008 zijn er zeven andere uitbaters geweest. De bekendste pachter was de Amsterdamse volkszanger Andre Hazes, die het café eind jaren ´70 voor een korte periode huurde.
Het pand heeft een tijd lang een café (aan de rechter zijde) en snackbar (aan de linker zijde) gehad. In 2013- 2014 wordt het pand volledig onderhanden genomen. De bestaande frituurzaak kreeg een nieuwe plaats links naast het pand (en werd Frituur De Linie) en het pand wordt geen café meer, maar een heus uniek Restaurant.
SINDS 2015
Zo heeft restaurant Jonkheer De Ram een start gemaakt op 1 april 2015 onder leiding van Jeroen Stokman. Hij startte zijn carrière als slager, waar vlees zijn passie had, al van jongs af aan. Hij werkte tot 1996 als keurslager bij een gepassioneerde baas, waarna hij met zijn broer (ook slager) een eigen Keurslagerij op de Vershof in Houten startte. Begin 2014 besloot Jeroen nog een andere move te maken… hij wilde nog iets anders met vlees dan alleen de winkel. En zo startte Jeroen eind sept 2014 Frituur De Linie en 1 april 2015 Restaurant Jonkheer De Ram. Ondertussen heeft Restaurant Jonkheer De Ram een uitbreiding gehad, nl zaal Yonkers. Om dat te realiseren heeft de frituurzaak plaats moeten maken voor uitbreiding van de keuken. En nu biedt het restaurant en de zaal meer mogelijkheden om een ontspannen dag-middag-avond te vieren/ te beleven. Als je wat wilt vieren….vraag Jeroen, hij weet wel raad met je verzoeken.
JEROEN STOKMAN
Oprichter en eigenaar Jonkheer de Ram
De drijvende kracht en eigenaar van het restaurant. Ruim 30 jaar ervaring in het slagersvak, waarvan 18 jaar als mede-eigenaar van een Keurslagerij in Houten. De passie voor dit vak zal je dan ook niet ontgaan in het restaurant. Met zijn frisse kijk op horeca en kennis en kunde van ondernemerschap zal hij je keer op keer weten te verrassen.
HIER PROEF JE ECHT BIER
In ons restaurant heb je de keuze uit meer dan 20 verschillende biersoorten. We hebben standaard vijf verschillende soorten aan de tap. We serveren bier uit de streek, houden rekening met de seizoenen en blijven continu vernieuwen en zoeken naar een passend en aantrekkelijk aanbod.